28 oktober 2008

Amy MacDonald in de Melkweg: A wish for something more

Vlak voor de vakantie in het Sauerland was het dan eindelijk zo ver. Amy MacDonald trad op in de Melkweg in Amsterdam. Lang geleden had ik gelukkig al kaartjes geregeld en nu konden we dan eindelijk gaan kijken. Samen met Ronald & Wendy gingen Vibeke & ik naar Amsterdam.

Onderweg naar Amsterdam ging alles goed. In Amsterdam was de Melkweg ook nog snel gevonden en met de abonnementen op zak, konden we op zoek naar een geschikte plek om wat te eten. Pizza eten is in de buurt van het Leidscheplein echt geen probleem, maar een lekker visgerecht was toch lastig te vinden. Dus werd het toch eten bij een Italiaan. Pizza, spaghetti en lasagne werden gekozen en verorberd. Een toetje en dan betalen:-)

En toen op naar de Melkweg. Het was al best wel vol toen we binnenkwamen. Het werd nog voller en zelfs redelijk achterin de zaal stonden we vrij dicht op elkaar. Geen enkel probleem overigens, want de sfeer was verder ok.

Het voorprogramma bestond uit een man (Jim Bianco) uit LA met een gitaar . Live klonk de stem een beetje als Joe Cocker en met alleen zijn gitaar leken zijn liedjes een beetje op die van Jack Johnson. Niet echt een opwarmertje. Biertje!

Amy liet vrij lang op zich wachten.... Zou ze weer echt te laat zijn? Amsterdam moet toch makkelijker te vinden zijn dan Landgraaf. Maar uiteindelijk kwam ze dan toch op. En ze maakte er een goed concert van. Naast elf van de twaalf nummers van haar album speelde ze ook nog drie nummers die ik niet kende en Dancing in the Dark van Bruce Springsteen, maar dan akoestisch en rustiger.

Natuurlijk ging de Melkweg bij ieder nummer los, helemaal bij This is the life, Mr Rock n Roll en Let's start a band. De hoogtepunten voor mij persoonlijk waren naast deze drie nummers Poison Prince, Barrowland Ballroom en de speciale versie van A wish for something more.

Een paar filmpjes:

Mr Rock n Roll



A wish for Something More



Poison Prince



Dancing in the dark



Let's start a band


Na ongeveer 90 minuten was het concert afgelopen. Dat is op zich wel snel, maar in die anderhalf uur zat wel heel veel energie, muziek en rock n roll.

Hierna kwamen we erachter dat ze ook iets grotere biertjes schenken in de Melkweg en bleven we daar nog wat langer hangen. We hebben nog gezellig staan kletsen over van alles en nog wat. Het laatste afzakkertje namen we op het Leidscheplein. Het leek wel een rookplein. Hoe kom je door de rook op alle aaneengesloten terrassen naar de rookvrije cafés?

Al met al een erg gave avond. Lekker gegeten, genoten van het concert, gezellig gekletst. Zeker iets om vaker te doen, Kortom: A wish for something more!

Geen opmerkingen: