21 april 2009

Geocache #249 tm #257: De caches tijdens het GME

Afgelopen zaterdag was ik voor de tweede keer met het Geocaching Mega Event (GME). De eerste keer voor mij was in 2007. Vorig jaar heb ik verstek laten gaan, omdat ik aan het verhuizen was. Dit jaar was ik weer van de partij.

Het Geocaching Multi Event (GME) is één van de grootste geocaching-events van Europa. Ieder jaar op een zaterdag in april wordt het georganiseerd door de Nederlandse Scoutinggroep Erica. Het is een ééndaags event en biedt veel nieuwe caches en vooral gezelligheid. Overdag kan er ook worden gelunchd en ’s avonds is er een buffet. Er is een speciale avondcache en wie dan nog niet moe is kan lekker bij het kampvuur gaan zitten met een drankje uit onze bar. Het event wordt gehouden op een sfeervolle locatie (oud verdedigingsfort even buiten de Vestingstad Naarden) en biedt plaats aan circa 950 deelnemers.

Kortom: een leuke gelegenheid om ook samen met De Zaaiers weer een hoop caches te vinden.

Om 8.30 vertrokken we met z’n drietjes uit Delfgauw en gingen we op weg richting Naarden. We reden niet de snelste weg naar begincache van het GME, maar wilden op de route ook al een paar caches vinden.

We verlieten de A9 bij Amstelveen om daar de AECC: Amstelveens Eerste Carpool Cache te vinden. Dat ging makkelijk. Vervolgens reden we binnendoor naar Ouderkerk aan de Amstel naar A9 Weg van de Snelweg. Ook die was vrij makkelijk gevonden.

Nu reden we richting Muiden waar één van de twee begincaches van het GME lagen. Ook bij de afslag Muiden ligt nog een cache en dus begonnen we aan de begincache met een score van al drie gevonden caches.

De kleine wandeling door Muiden was leuk, Alleen valt me op dat dit kleine plaatsje nog heel veel verkeer heeft. Waarom maken ze Muiden eigenlijk niet zo autoluw als ze in Zwitserland bijvoorbeeld gedaan hebben met Wengen en Saas Fee?

Hierna zijn we voor het eerst van de dag gaan kijken op het event terrein in Naarden. Daar was het al lekker druk. Volgens de traditie was er ook een ‘Hey wie ben jij cache?’ Deze cache kan je oplossen door op de registratie badge van je collega caches op zoek te gaan naar de missende getallen van de coördinaten van de cache. Dit leidt tot vele kennismakingen en leuke gesprekken. Vandaar dat de naam van de cache dus de ‘Hey wie ben jij' cache is.

De nieuw geplaatste caches voor de dag lagen uitgeprint klaar en nadat we een selectie hadden gemaakt van leuke wandelingen gingen we met broodjes voor de lunch onderweg naar: Het bos van de kluiszenaar

Ook richting deze cache was de weg opgebroken. Maar ook dit keer kwamen we met een kleine omweg toch bij het beginpunt van de cache. De wandeling door het bos was heerlijk. Het weer was natuurlijk ideaal. En na anderhalf uur was ook cache nummer vijf van de dag gevonden.

Enkele kilomters verder richting het zuiden ligt de cache [GME2009] Hilversumse heide. Hiervoor moesten we door Hilversum. Weer een wegopbreking verder bereikten we het startpunt. De route liep dus over de Hilversumse heide en herinneringen aan het GME 2007 (net zo zonnig, maar nog warmer: bijna 25 graden) werden opgehaald. Zonnetje en wind: de heide is weids en uitgestrekt. Heerlijk! Ook deze cache hebben we gevonden.

De middag was nog niet voorbij en dus was er nog wel tijd om nog een rondje van 5 km te lopen. Dit keer in de buurt van Blaricum. Na een kwartiertje doorrijden over de A27 waren we dit keer wel heel snel bij de beginlocatie van de cache. Een mooi rondje over de voormalige groeve van een kalkzandsteenfabriek zorgt hier voor hele verschillende vegetatie. Cache nummer zeven van de dag werd makkelijk gevonden.

Het liep tegen de klok van vijven en de benen liepen niet meer zo soepel als om negen uur. Het was dus tijd om terug te gaan richting Naarden en op het terrein dronken we een biertje.

Onderweg ook nog de HECC: Huizens Eerste Carpool Cache opgepikt.

Rond een uur of zes begon het avondeten, maar al gauw was de rij voor het buffet tot een enorme slang gegroeid. De locatie van de ‘Hey, wie ben jij cache’ was hemelsbreed op 1 km. Heen + Terug + Loggen… Snel gerekend zouden Raymond en ik dat wel in een half uurtje moeten redden. Enkele schrammer rijker en een illusie armer waren we na 15 min weer terug op het terrein. De rechte route naar de cache was toch iets te lastig.

Na het voortreffelijke avondeten werd het toch snel koud. Tot grote teleurstelling van Raymond besloten Louise en ik dat het mooi geweest was voor de dag. Maar eerst zijn we met de auto nog naar de ‘Hey wie ben jij’ gereden. Uiteindelijk hebben we die als negende en laatste cache van de dag gelogd.

Een mooie, gezellige en zonnige dag was voorbij. Volgend jaar: als er weer een GME is, dan hoop ik daar zeker weer bij te zijn.

Geen opmerkingen: