19 mei 2009

De finales

De finales van de play offs gaan bij de dames tussen Poalr Bears en Het Ravijn. Bij de heren gaan de finales tussen GZC Donk en PSV.

Polar Bears was in twee spannende ontmoetingen twee keer te sterk voor GZC Donk (9-6 / 11-8). Het Ravijn won vrijdag met 10-6 van ZVL. Zaterdag trokken de Nijverdallers met 12-11 aan het langste eind. De finalisten treffen elkaar aanstaande vrijdag eerst in Nijverdal bij Het Ravijn.

Titelhouder GZC Donk had vrijdag in eigen huis veel moeite met AZ&PC Amersfoort (14-13). De NOS maakte de onderataande samenvatting.In de return verliep het voorspoediger voor de ploeg van coach Robin van Galen (16-9). Ook hier was de NOS weer bij. Let vooral op het geluk dat de NOS heeft met de aanwezige duikers. En het goed in beeld brangen van de strafworpfout die Arno Havenga veroorzaakte. Een pluim voor het deskundige commentaar van Eric van Dijk.PSV won twee keer met ruime marge van BRC. In het Pieter van de Hoogenband Zwemstadion werd het 17-12, in Het Timpke te Borculo hield de teller halt bij 15-11 in het voordeel van de Eindhovenaren. Vrijdag ontvangt GZC Donk PSV in eigen huis. Zaterdag liggen de teams in Eindhoven in het water. En mocht een beslissingsduel noodzakelijk zijn, dan verhuist het circus terug naar de Goudse Tobbe.

De NOS laat as donderdag een reportage horen over GZC Donk in de avonduitzending van Langs de Lijn.

1 opmerking:

Joost zei

Hey FritZ, die finales zijn nu wel eens voorbij hoor.