01 mei 2009

Dag van uitersten

Voor mij persoonlijk en met de kinderen was het de leukste Koninginnedag sinds tijden. Inge (4) en Ylse (1) beseffen natuurlijk nog niet wat er zich gisteren in Apeldoorn voor drama heeft afgespeeld.

Voor ons zelf begon de dag zo leuk met het ophalen van de ballonnen voor de ballonnenwedstrijd. Daarna liepen we met een hele stoet achter de muziekvereniging aan naar De Markt. Alle kinderen mochten daar de ballonnen loslaten. Vervolgens liepen we weer achter de muziek aan richting het voetbalveld. Daar had de Oranjevereniging een erg leuk spelletjes parcours uitgezet.

's Middags was er voor de kinderen ook nog pony rijden, een springkussen en kon je geschminkt worden. De 'oudere' jongeren konden meedoen aan het volleybal toernooi.

Alles verliep zo rustig en zo vriendelijk. Nergens werd gescholden of ruzie gemaakt. Een ideale Koninginnedag zoals ik het me voorstel. En zo zal het niet alleen hier in Oud-Vossemeer geweest zijn, maar nog op heel veel andere plaatsen in het land. De laatste keer? Nee toch?!? Mijn medeleven gaat uit naar de onschuldige slachtoffers en hun familie van de laffe aanslag van gisteren in Apeldoorn.

Geen opmerkingen: